Neked is probléma a megfelelési kényszer?

 

Egész életemben más akartam lenni. Mindig valaki máshoz hasonlítottam magamat.

 

De rájöttem valamire…

 

 

Felnéztem emberekre és folyton a “húú-de-jó-neki, mert…” gondolat keringett a fejemben.

Mert ő olyan okos, ügyes, szép… 🙂

Állandóan kérdezgettem magamtól, hogy én miért nem lehetek olyan.

Abban az időben természetesen fogalmam nem volt arról, hogy a saját életemért csakis én vagyok a felelős. A gondolatok teremtő erejéről pedig semmiféle tudásom nem volt.

 


Ez bizony az önbecsülésem, önértékelésem csökkenéséhez vezetett.


 

A sportolói múltamban viszont pont az ellenkező hatást sikerült megvalósítanom.

Felnéztem például az edzőmre, csodáltam a kitartását, az elszántságát, az alázatát. A hosszú évek kitartó edzéseinek köszönhetően ezek a minták, tulajdonságok mélyen belém vésődtek. Eltanultam ezt a viselkedés mintát. Képessé váltam különböző, akár extrém sportolói teljesítmények megvalósítására.

A rendszeres edzések megtanítottak egy terv mentén haladni. Az elkészített tervet pedig, amit leírok magamnak folyamatosan tudom követni…és a végén elérem mindig a célomat.

De csak akkor, ha leírom…

És itt van a bökkenő nálam. 🙂 Talán nálad is.

 

Az úgynevezett életcélt, üzleti célokat viszont még egyszer sem írtam le. Lehet, hogyha leírnám, akkor végig tudnám csinálni a fejembe vett terveket? Biztos vagyok benne! Hiszen a sportban minden alkalommal sikerült!

 

Jó cél a maraton

 

Az legutóbbi alkalommal a nyáron a fejembe vettem, hogy lefutom a maratont.

Nem tudom, te hogy vagy vele, de engem ez évek óta foglalkoztat. Felléptem a netre és találtam egy számomra szimpatikus edzésprogramot. A programot kimásoltam egy A4-es lapra, készítettem egy táblázatot és minden elvégzett feladatot áthúztam és kipipáltam.

Még most jó érzéssel tölt el, ha rágondolok…

Ahogy szaporodtak a pipák, ahogy nehezedett a program, egyre több sikerélményem született. Jó érzés volt ránézni az edzés tervre…látni, ahogy haladok előre, ahogy egyre közelebb kerülök a célomhoz és egyre nagyobb távokat tudok lefutni.

Egészen addig, amíg lesérültem…

Az edzéseket hosszabb szünet után kezdtem el és ennek meg lett az ára. Az izmaimnak, az ízületeimnek, a szervezetemnek sok volt a terhelés. Kényszerleállás lett a vége. 🙂

Idővel az életemben eljött a pillanat, amikor változtatni kezdtem az addigi jól megszokott életemen. Spirituális tanulmányokat kezdtem folytatni. A tanulmányaim folyamán is folyton olyan akartam lenni, mint az oktató vagy mester.

És ekkor hallottam azt a gondolatot, ami gyökeres változást hozott az életemben.

 

 

Ne akarj olyan lenni, mint más! Legyél saját magad! Te is csodálatos lény vagy! Benned is számtalan érték bujkál, csak hozd felszínre őket!

 

Pontosan olyannak születtél, mint amilyennek a születésed előtt megtervezted magad.

Olyan kinézettel, olyan tulajdonságokkal, melyek az életcélodat, az ebben az életben megoldandó feladataidat a legjobban támogatják.

 

A spirituális tanulmányok hatására másképp kezdtem gondolkodni és az anyagi világ dolgait is rendbe akartam szedni. Különböző trénerek, üzlet emberek, motivációs trénerek anyagait kezdtem el hallgatni. Szemináriumokra jártam, belekóstoltam a hálózatépítésbe és számtalan nagy nevű, sikeres emberrel hozott össze a sors. Személyesen és csupán virtuális módon is.

És ugyanaz a minta bújt elő belőlem, mint korábban…

Én is olyan akarok lenni!

Valamiről azonban elfeledkeztem. Azok az emberek is valahol elkezdték…a legnagyobb megdöbbenésemre szinte mindegyik a nulláról indult!

Sokuk hátrányosabb helyzetből kezdte, mint ahol most én tartok. Ezek szerint én most előnyben vagyok, hozzájuk képest. 🙂

Szóval folyamatosan a megfelelési kényszer hatása alatt éltem az életemet. Dolgozok rajta, amit ez a videó is bizonyít.


Csak azt tudom tanácsolni, hogy ne törődj mással, ne akarj olyan lenni, mint mások!

Légy saját magad!


 

Ha eddig eljutottál az olvasásban, akkor szívből gratulálok neked!

Az átlag feletti a gondolkodásod, a hozzáállásod az élethez.

Mond el a véleményed, te hol tartasz a saját utadon. Írj hozzászólást, oszd meg a cikket, talán másnak is segíteni fog.

 

Legyen csodás napod!

 

Ui.: Kövess a Facebookon. Itt megtalálsz, kattints a képekre!

Fanpage oldalam

Privát oldalam

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.